שבוע 1 להריון
מסתבר שהשבוע ראשון להריון אמנם נספר, אבל את לא ממש בהריון. ספירת השבועות הרשמית של 40 שבועות להריון מתחילה מהיום הראשון של הווסת האחרונה. הספירה היא כזאת כדי לדעת בוודאות מה גיל ההריון. רב הנשים יזכרו את יום הווסת האחרון אבל לא את יום ההתעברות, ולכן שבוע מס 1 עובר עוד לפני שאת ממש בהריון.
אמנם את עדיין לא בהריון אבל אם את מתכננת כדאי להגיע לרופא נשים ולקבל הכוונה והסברים על דברים שכדאי לדעת. יש בדיקות גנטיות שניתן לעשות עוד לפני הכניסה להריון, כבר בשלב התכנונים, וזה יכול לחסוך לחץ בהמשך.
חלק מהרופאים ימליצו גם על בדיקות דם הכוללות בדיקות גנטיות, ספירת דם, בדיקת נוגדני אדמת, צהבת ובדיקות לווירוסים שונים כדוגמת וירוס CMV ועוד.
מה כדאי לדעת בשלב זה
מומלץ ליטול חומצה פולית – חומצה פולית, המכונה גם פולאט או ויטמין B9 היא ויטמין מסיס במים שמקורו במזון, אשר חיוני לפעולה תקינה של מערכות רבות בגוף. חוסר בחומצה פולית אצל האם במהלך ההריון, הוא גורם הסיכון המשמעותי ביותר ללידת תינוק עם שדרה שסועה. ישנם תוספי מזון המכילים חומצה פולית שניתן לקחת משלב תכנון ההריון ועד לסיום ההנקה. כדאי לשאול על הרופא לגבי עוד ויטמינים להמשך ההריון.
חיסונים – זה השלב להבין אם את מחוסנת בחיסונים שונים כמו אדמת, שעלת או אפילו שפעת, ולהחליט אם להתחסן להם, כמובן בעצת הרופא, גם רופא המשפחה יכול לעזור בכך.
תרופות שונות - זה גם השלב לברר עם הרופא המטפל לגבי תרופות שאת לוקחת בשגרה ולהתייעץ גם לגבי תרופות רגילות כמו כדור להורדת חום או אנטיביוטיקה.
אם יש לך בעיות סוכר, בעיות לב או בעיות כרוניות אחרות - כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שלך ואולי גם לעדכן אותו שאת מתכננת להיכנס להריון.
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה רפואית או המלצה לנקיטת הליך רפואי ואינו מחליף בשום אופן יעוץ רפואי. בכל עניין רפואי יש לפנות לרופא כנדרש. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד.